Nettmagasinet FRIMINUTT

KARL SUNDBY: Mine skyggesider KARL SUNDBY: Mine skyggesider

(OSLO) Livssituasjonen vår gjorde at min barndom ble forvirrende og utrygg, jeg ble en rastløs og bråkete guttunge. Nå er jeg bare bråkete. Nå har Karl Sundby sin egen utstilling på Galleri Sagene Samfunnshus. Lørdag 18. januar døde Karl Sundby, 66 år gammel

 


DEN FJERDE NATTEVAKT. Da synden og kjærligheten inntok heimen DEN FJERDE NATTEVAKT. Da synden og kjærligheten inntok heimen (RØROS) Det er 60 år siden Johan Falkbergets kjærlighetsdrama Den fjerde nattevakt første gang ble sendt på TV. Jeg husker ikke så mye av det jeg så på svart/hvitt-skjermen. Bare at det skjedde noe «skremmende» oppe i tårnet på Røros kirke, Bergstadens Ziir.  


JO VESTLY: Anne-Cath. var min mor og hele Norges mormor JO VESTLY: Anne-Cath. var min mor og hele Norges mormor (MJØNDALEN) Jo Vestly er sønnen til hele Norges mormor, Anne-Cath. Vestly led av Alzheimers sykdom. – Det gjorde sterkt inntrykk da hun ble syk, forteller han. - Det var som å miste sin beste venn. 


JAN ANDERS ARNEBERG: Han overlevde Norges verste tog-ulykke JAN ANDERS ARNEBERG: Han overlevde Norges verste tog-ulykke (HAMAR) Togene kolliderte ved Åsta stasjon, 4. januar 2000, kl 13.12.35. 19 mennesker omkom. 69 overlevde. Konduktør Jan Anders Arneberg var en av dem. Dette er hans dramatiske historie.  


JULIUS I DYREPARKEN. Rampungen som ble berømt JULIUS I DYREPARKEN. Rampungen som ble berømt (KRISTIANSAND) 26. desember for 39 år siden ble det født en rampunge i Kristiansand. Julius ble han døpt. Pappa Edvard Moseid i Dyreparken fikk et familiemedlem som var mer enn uskikkelig, og familien Risvik fikk en venn for livet. Det er kanskje ikke noe å skryte av, men vi var de første som fikk hilse på sjimpansen Julius. 


HELENE FLOOD: Terapeuten skremmer HELENE FLOOD: Terapeuten skremmer (DRAMMEN) Terapeuten av Helene Flood er en krimgåte som nærmer seg en samlivsgåte. En vinner for de som vil ha det litt skummelt i vintermørket. Kort sagt: Terapeuten er glitrende og glimrende. 


ERIK SOLER: En grei fotball-bohem fra Lillestrøm ERIK SOLER: En grei fotball-bohem fra Lillestrøm (OSLO) Han var en bohem på fotballbanen. Erik Solèr var en av fotballstjernene som fikk mange av motspilleren til å se ut som amatører. Men så forsvant han. Og etter mange år dukket han opp som sportssjef i Norges Fotballforbund. Møt ham til en prat om fotballen – og om livet. 


HERBORG WASSMO: Har masse underlige historien inne i meg HERBORG WASSMO: Har masse underlige historien inne i meg

(DRAMMEN) Hver eneste detalj i Herbjørg Wassmos nye bok, Den som ser, må gjemmes som litterære juveler. Hun fillerister leserne. Første gang jeg intervjuet Herborg Wassmo var i Løddingen i et blendende vakkert Lofoten. Bli med på besøk, du også.

 


LARS LAGERBÄCK: Jeg er en hardhudet mann LARS LAGERBÄCK: Jeg er en hardhudet mann

(OSLO) Landslagssjef Lars Lagerbäck fortsetter som landslagstrener for Norge. Kontraktene gjelder ut den kommende VM-kvalifiseringen med forlengelse til VM 2022 om Norge kvalifiserer seg. Han tror så sterkt på det norske landslaget at han ville avslutte karrieren sammen med de norske spillerne. 

 


TERJE FORMOE: Feirer 70 år - og Kaptein Sabeltann-suksess TERJE FORMOE: Feirer 70 år - og Kaptein Sabeltann-suksess (KRISTIANSAND) Terje Formoe satt og jobbet med en tegning av noen av rollefigurene han skulle skrive om. - Mens jeg fargela, dukket navnet «Sabeltann» opp i hodet mitt, sier han. Siden har kapteinen blitt hele Norges eie. 6. desember 2019 fyller Terje Formoe 70 år. 


ØYSTEIN ROTTEM: Vår danske kjærlighets-erklæring ØYSTEIN ROTTEM: Vår danske kjærlighets-erklæring

(KØBENHAVN) 1. februar 1946 ble litteraturviteren Øystein Rottem født. Vi elsket begge Danmark, og startet et bokprosjekt sammen: Dejlige Danmark 3 – i forfatternes fotspor. Men Øystein rakk bare å skrive ferdig ett kapittel før han døde 58 år gammel. Da døde også bokprosjektet vårt. Det som er igjen er drømmene og mange verdifulle notater. 

 


ELIAS AKSELSEN: Gråt meg til et bedre menneske ELIAS AKSELSEN: Gråt meg til et bedre menneske (SKARNES) Vi var det reisende folket, vi var bannlyst hvor vi enn kom, sier Elias Akselsen, hjemmet vårt var ofte både stall og fjøs. Dyrene var snille, de ville oss ikke noe vondt. Hør også Elias Akselsens vakre tolkning av juleklassikeren O Helga natt. 


ROY JACOBSEN/ANNELIESE PITZ: Mannen som elsket Sibir ROY JACOBSEN/ANNELIESE PITZ: Mannen som elsket Sibir (DRAMMEN) Mannen som elsket Sibir av ekteparet Roy Jacobsen og Anneliese Pitz er en stillferdig og brutal betraktning om natur og dyreliv, om sjel og sinn, om kamper mot bjørner, tigre og moskushjorter og voldelige straffanger og røvere - og vakre sommerfugler. 


HARALD GAUTNEB: Kunsten å leve lenger HARALD GAUTNEB: Kunsten å leve lenger (DRAMMEN) Harald Gautneb er full av entusiasme når han snakker om sin siste matbok, Greske hemmeligheter. I tillegg har han skrevet to krimbøker og har bokhylla full av de underligste bøker.  


ERIK DAMMANN: Jeg er en sosial kløne ERIK DAMMANN: Jeg er en sosial kløne (NESODDEN) Jeg en sosial kløne. Jeg kan ikke det der med smalltalk. Jeg er ikke flink til å nærme meg fremmede mennesker. Jeg må fremdeles lære av kona mi å være mer sosial. Sier mannen som stiftet Fremtiden i våre hender for 45 år siden. 


ANNE B. RAGDE: Sorgvakkert om datteren på Neshov ANNE B. RAGDE: Sorgvakkert om datteren på Neshov (DRAMMEN) Årets Anne B. Ragde-bok, Datteren, avslutter serien om Neshov-familien. Det er blitt en verdig slutt på familiehistorien som hele Norge har gjort til sin egen. 


JØRN LIER HORST: Blant råbarka forbrytere JØRN LIER HORST: Blant råbarka forbrytere

(DRAMMEN) Jørn Lier Horsts verden består skumle og råbarka forbrytere og usympatiske mordere. Hans siste krimbok, Illvilje, er full av dem. Heldigvis ordner William Wisting opp.

 


LIV OG LINN ULLMANN: To eventyrlige liv LIV OG LINN ULLMANN: To eventyrlige liv (OSLO) Liv Ullmann er en av våre aller største stjerner. Hele verden har vært hennes scene. Hun er alltid nysgjerrig på nye muligheter og uventede utfordringer. Jeg har intervjuet Liv Ullmann en rekke ganger. Her er to av dem, første gang i rollen som Sigrid Undsets Jenny, siste gangen sammen med datteren Linn. 


ARNE REPÅL OG UNNI ASKELAND: En samtale om SJALUSI ARNE REPÅL OG UNNI ASKELAND: En samtale om SJALUSI (OSLO) Møt psykologen Arne Repål og multikunstneren Unni Askeland i en sterk samtale om sjalusi. - Sjalusi kan også være som et krydder. Det kan være med på å pirre forholdet. Hva mener psykologen og kunstneren om det? 


LEVI HENRIKSEN: Nær mine og dine følelser LEVI HENRIKSEN: Nær mine og dine følelser

(DRAMMEN) Årets Levi Henriksen-bok heter «Så langt hjemmefra, så nær der jeg bor». Først ble han refusert 87 ganger før han skrev 25 bøker. Suksessen kom og nå er han en av mine favoritt-forfattere. 

 


«« First « Previous |1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Last ››   

VisitDRAMMEN


Telefon 32 23 40 70
Mobil 95 07 48 51

Epost post@visitdrammen.no

Redaksjonen

Øyvind Risvik 

Telefon + 47 909 11 326 
mail@risvikmedia.no

Annonser

Geir Dahl

Telefon + 47 950 74 851

post@visitdrammen.no


Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Visit Media AS

Om annonser Send inn annonser
Tlf : 32 23 40 70
Epost : post@visitdrammen.no